Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentinde dün akşam bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü.

Polis sözcüsü Marcus da Gloria Martins, ölü sayısının 8 olduğunu, buna ilaveten alışveriş merkezinin çevresinde bir erkek cesedinin bulunduğunu, bu cesedin fail olabileceğini söyledi.

Martins, görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırganların "uzun silahlar" taşıdığını belirtti.

Çok sayıda görgü tanığının bulunduğunu ve yaklaşık 100 kişiyle kriz müdahale ekiplerinin ilgilendiğini ifade eden Martins, alışveriş merkezinde şu anda kimsenin bulunmadığını kaydetti.

Martins, saldırganların sayısının ne kadar olduğuna ilişkin bir soruya da "3'e kadar" ifadesini kullanarak şimdiye kadar kimsenin yakalanmadığını ifade etti.

Münih polisi daha önce yaptığı açıklamada, saldırganların şehir genelinde arandığını, saldırının "terör eylemi olabileceğini" bildirmişti.

Öte yandan Münih Belediyesi saldırıdan dolayı "özel durum" ilan etti.

Belediyenin "Katwarn" uyarı sistemiyle halkın cep telefonlarına mesaj gönderdiği ve insanların evlerinden çıkmamasını, meydan ve sokaklardan ayrılmalarını istediği bildirildi.

Grosshadern Üniversite Kliniği sözcüsü Philipp Kressirer de, saldırıdan dolayı tüm doktor ve hemşirelerin göreve çağrıldığını belirtti.

Öte yandan Münih merkez tren istasyonunun boşaltıldığı ve tren seferlerinin durdurulduğu kaydedildi.

Alman basınının görgü tanıklarına dayandırdığı haberlerde ve televizyon kanallarında yayınlanan bir görüntüde saldırganlardan birinin "pis yabancılar" ve "Ben Alman'ım" ifadelerini kullandığı iddia ediliyor.

Bu arada olay yerine "GSG 9" adlı özel tim sevk edildi.