Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, bugün görülmeye devam edilen "casusluk davası"nda ilk kez kırmızı renkli idam mahkumu kıyafeti ile hakim karşısına çıktı.

Mısır'ın darbe ile görevinden alınan ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devlet sırlarını Katar'a ulaştırarak "casusluk" yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davanın görülmesine bugün de devam edildi. Duruşma kapsamında mahkeme salonuna getirilen Mursi, bugün ilk kez kırmızı renkli idam kıyafeti ile hakim karşısına çıktı. Mursi, daha önceki duruşmalarında hakkında herhangi bir karar verilmediği için beyaz renkli mahkum kıyafeti giyiyordu.

Mısır Hapishaneleri Yönetmeliği'ne göre, hakkında herhangi bir hüküm verilmemiş kişiler duruşmalarda beyaz, hüküm verilenler mavi, idam kararı verilen mahkumlar ise kırmızı kıyafet giyiyor.

Mursi, 16 Haziran'da görülen devlet sırlarını yabancı ülkelere ulaştırdığı "casusluk" davasında 25 yıl sınırla müebbet hapse çarptırılmıştı. Aynı gün Mursi'ye 2011 yılındaki başkaldırı sırasında toplu halde hapisten firar edilmesinde başrol oynadığı gerekçesiyle 17 Mayıs'ta verilen idam cezası onaylanmıştı.