Saldırıda 3 hakimin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ölen hakimlerin Mursi'ye idam cezavı veren isimler olduğu iddiası ise sosyal medyada hızla yayıldı. Bu saldırıdan sonra Mısır'da, saldırıyı düzenleyen 6 IŞİD'e bağlı Ensar el-Beytül Makdis örgütü üyesi idam edildi.

Mısır 'da hakim ve memurları taşıyan servis aracının, El Ariş kentine doğru giderken IŞİD'e bağlı olan Ensar Beytül Makdis grubunca silahlı saldırıya uğradığı bildirildi. Otobüs içinde bulunan 3 hakimin hayatını kaybettiği, aralarında minibüs şoförü ve Aymen Said Musilhi (40) adlı bir savcının da bulunduğu 4 kişinin de ağır yaralandığı ifade edildi.

MURSİ'YE İDAM VEREN HAKİMLER Mİ?

Saldırıda hayatını kaybeden hakimlerin isimlerinin, Megdi Muhammed Tevfik (32), Abdulminim Osman (39), Muhammed Mervan (30) olduğu belirtildi. Minibüs şoförü, hastaneye kaldırılmasının ardından hastanede hayatını kaybetti.

INDEPENDENT: İDDİA DOĞRU

Öldürülen hakimlerin hakimlerin Mursi'ye idam kararı veren hakimler olduğu iddiası ise hızla sosyal medyada yayıldı. İngiltere 'nin önde gelen gazetelerinden Independent ise polislere dayandırdığı haberinde, infaz iddiasının doğru olduğunu yazdı.