Hindistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyinde etkili olan sağanaklar nedeniyle evleri sel suları altında kalan milyonlarca kişinin kamplara sığındığı belirtildi.

Sellerden en çok Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Batı Bengal eyaleti etkilendi. Aynı zamanda Komen kasırgasının da etkili olduğu eyalette şiddetli yağmurların neden olduğu sellerde 48 kişi öldü. Batı Bengal'deki 10 bin köyde yaşayan 4 milyon kişinin de kötü hava koşullarından etkilendiği kaydedildi.

Bölgeye 120 botla 200'den fazla sağlık görevlisi gönderildiği ve salgın hastalıkların önüne geçmek amacıyla 400 bin damacana içme suyu dağıtıldığı ifade edildi.

Öte yandan Hindistan'ın kuzeybatısındaki Rajastan eyaletinde de 28 kişi, sel sularına kapılarak öldü. Arama kurtarma çalışmalarında bine yakın kişi, güvenli bölgelere tahliye edildi. Ülkenin kuzeydoğusundaki Odişa eyaletinde, 5 kişi hayatını kaybetti, 400 bin kişi güvenli bölgelere gönderildi.

Ulusal Afet Müdahale Kuvveti yetkilileri, cumartesi günü de Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Manipur eyaletinde meydana gelen heyelanda bir köy göçük altında kaldı. Şimdiye kadar göçük altından 20 kişinin cesedi çıkarıldı.

Hindistan'da her sene haziran ve eylül ayları arasında etkili olan muson yağmurları, can ve mal kaybına neden oluyor.