Irak'ın Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması operasyonu kapsamında Aden Mahallesinde meydana gelen çatışmalarda 33 militan ile terörle mücadele biriminden 9 kişinin öldüğü bildirildi.

Savunma Bakanlığına bağlı terörle mücadele birimi komutanlarından Azzam Muhammed el-Abidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliklerinin dünden bu yana DEAŞ açısından stratejik önemi olduğu ifade edilen Aden Mahallesine doğru ilerleme kaydettiğine işaret ederek, bölgede örgüte mensup eğitimciler ile üst düzey yetkililerin bulunduğunu belirtti.

Hükümet güçlerinin, Aden'de ciddi bir direnişle karşılaştığına dikkati çeken Abidi, birliklerin ilerleyişini engellemek için bombalı saldırılar ve keskin nişancıların kullanıldığını aktardı.

Abidi, ilk belirlemelere göre, çatışmalar sırasında terörle mücadele biriminden 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 21'inin yaralandığını, DEAŞ'tan ise 33 militanın öldüğünü, onlarcasının yaralandığını söyledi.

Çatışmalarda, bomba yüklü 3 araç ve iki roketatarın imha edildiğini, askeri teçhizata el konulduğunu dile getiren Abidi, "Aden Mahallesinin yüzde 30'u DEAŞ'tan temizlendi. Operasyon devam ediyor." diye konuştu.

Öte yandan orduya bağlı 9'uncu birlik komutanlarından Tuğgeneral Sabbah Muin ise militanların, yaklaşık 20 gündür bölgede konuşlu direniş hattını kırmak için İntisar Mahallesine sabah saatlerinde düzenlediği saldırının püskürtüldüğünü ifade etti.

Muin, çatışmada örgütün ağır kayıplar verdiğini aktardı.

Irak ordusu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmerge güçlerinin katıldığı ve uluslararası koalisyonun havadan destek verdiği Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 17 Ekim'de başlamıştı.