Irak'ın kuzeyindeki Salahaddin iline bağlı El-Huveyş bölgesine sızmaya çalışan DAEŞ militanları ile Irak güçleri arasında çıkan çatışma ve yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu çok sayıda militanın öldüğü bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Salahaddin iline bağlı El-Huveyş bölgesine sızmaya çalışan DAEŞ militanları ile asker ve polisten oluşan Irak güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bölgeden geri çekilmek zorunda kalan DAEŞ militanlarına büyük maddi zaiyat verdirilirken çok sayıda militan öldü.

Irak ordusunda görevli Yarbay Abdurrahman el-Cebburi de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'da 6'sı DAEŞ militanı 37 kişinin Irak güçlerine teslim olduğunu söyledi. Cebburi, teslim olma esnasında yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 kişinin yaralandığını belirtti.

DAEŞ öncülüğündeki silahlı grupların geçen yıl haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından başlayan çatışmalar çeşitli kentlerde devam ediyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmerge'ye destek veriyor.