İtalya’nın Padova kentinde bir mahkeme, eşinden boşanan bir pizza ustasının 300 euro’luk (Yaklaşık 1000TL) nafakayı pizza olarak ödemesinde sakınca olmadığına hükmetti.

Ülkenin kuzeyindeki Padova kentinin Villafranca ilçesinde yaşayan N.T. isimli pizzaustası bir süre eşinden boşandığında mahkeme, eski karısı ve kızına ayda 300 euronafaka ödemesine hükmetti. Ancak maddi sıkıntıları nedeniyle nafakayı ödemekte zorlanan adam, çareyi eski karısı ve kızına her ay 300 euro değerinde pizzagöndermekte buldu.

Ne var ki bu çözümden hoşnut olmayan eski karısı, nafakayı pizza olarak değil nakit olarak almak istedi.

KARISI ŞİKAYETÇİ OLDU

Yerel basında yer alan haberlere göre, eski eşler arasında nafaka ödeme şeklinden çıkan anlaşmazlık mahkemeye taşındı. Eski karısı, nafakayı ödemediği gerekçesiyle N.T.’den şikayetçi oldu.

Davaya bakan mahkeme ise, N.T.’nin maddi gücü olmadığı gerekçesiyle nafakayı pizza hazırlayarak ödeyebileceğine hükmetti. Yargıç Chiara Bitozzi, 50 yaşındaki pizza ustası N.T.’nin beraatine karar verdi.

Karar yerel basında “Boşanmış bir baba kızının nafakasını mantarlı, salamlı ya da dört mevsim pizza olarak ödeyebilir mi? Eğer pizzacıysa ve yeterince kazanmıyorsa, evet!” gibi ifadelerle yer aldı.