Lübnan Hizbullahı lideri Seyyid Hasn Nasrallah, "Şehitler Günü" nedeniyle bir konuşma yaptı.

Nasrallah, Beyrut'ta gerçekleştirdiği konuşmada Suriye'ye kara harekatı planlayan Türkiye'ye geniş yer ayırdı.

Hizbullah liderinin konuşmasından satır başları şöyle;

TÜRKİYE, SUUD VE İSRAİL'İN ÇIKARLARI BULUŞUYOR

İsrail; Suriye'deki rejim degişikliliğini fırsat olarak belirtti. Suriye direniş ekseninin önemli direğidir. Eğer bu direk yıkılırsa direniş ekseni büyük yara alır. İsrail, Suriye rejiminin varlığını kendine tehdit olarak görüyor. İsrail Esad'a değil Suriye devletinin direnişçi tavrına düşmandır. Onlar için kişiler önemli değil. 

Türkiye, Arabistan ve İsrail'in çıkarları buluşuyor. Bunlar hiçbir şekilde BeŞar Esad'ın ayakta kalmasını istemiyorlar. Hatta ılımlı muhaliflerin Esad ile ortaklaşmasını dahi istemiyorlar. Türkler, Suudlar ve İsrailliler için Suriye savaşının devam etmesi sorun değil. Esad'ın ayakta kalmasını asla kabul etmiyorlar. Türkiye, Suud ve batılılar açısından şu an Suriye konusu cok farklı konumda.

İsrail; Suriye'nin etnik, ırk olarak bölünmesini istiyor. Suriye bölünürse İsrail icin tehdit olamaz artık. Suriye'de ulusal uzlaşmayı asla istemiyorlar, kendi çıkarları için Suriye'nin bölünmesini istiyorlar. Bunlar siyonistlerin kendi ifadeleri. Onları çok iyi anlayıp insanlara doğruları anlatmalıyız.

TÜRKİYE NEO-OSMANLI PROJESİNDE BAŞARISIZ OLDU

İsrail, Suriye'deki savaşta her zaman başarısız oldu çünkü Suriye hükümeti dimdik ayakta ve bölünmedi. Çünkü Suriye ordusu ve müttefikleri Suriye'nin bölünmesini engellediler. Tekfirciler kendi cahiliye devletlerini kurmak istediler, bugün de bu proje aynı şekilde başarısız oldu. Türkiye de Neo-Osmanlı projesini Suriye'de ikame etmede başarısız oldu. Eğer başarılı olsaydı Lübnan, Mısır ve diğer yerlerde bunu devam ettirecekti. Başarısızlık şu an tam anlamıyla bir yenilgiyi temsil etmiyor. Binlerce yabancı savaşçı Suriye'ye getirildi. Suriye ve müttefikleri hedefti ama Suriye ordusu devletin bölünmemesi konusunda başarılı oldu. 

TÜRKLER SURİYE'YE SİLAH AKTARDI, TARİHTE BÖYLE YARDIM GÖRÜLMEDİ

Türkler, Batılılar ve Suudlar milyarlarca dolar ve silahı Suriye'ye aktardılar. Tarihte böyle yardım görülmedi. Suriye'de mezhep savaşını başlatamadılar. Türkiye kazanırsa ABD kazanmış demektir. Peki nasıl başarısız oldular? Suriye devleti,ordusu, halk güçleri ve halkın desteği ile başarısız oldular. Bugün karşı taraf başarısız ama Direniş ekseni zafere çok yakın. Kuzey Lazkiye büyük ölçüde temizlendi. Suriye ordusu müthiş ilerliyor. Hatta ordu bazı bölgelere hiç kurşun sıkmadan giriyor.

Artık yepyeni bir kapı açıldı. Bu ardarda yaşanan yenilgiler, Arabistanı ve Türkiye'yi sinirlendiriyor. Tabii Türkiye ile Arabistan'ın müdahale planı ciddi gibi(gülüyor).

SURİYE'YE GELİRLERSE BEDELİNİ ÖDERLER, BUNLAR MI RAKKA'DA SAVAŞACAK?

Bunlar Rakka'da mı savaşacak? Türkiye-Suud destekli örgütler ard arda yenilgi yaşıyor. Türkiye-Suud; Suriye'de savaşın devam etmesini sağlıyorlar. Parali askerlerle kara müdahalesi planlıyorlar. Eger son çare olarak Suriye'ye girerlerse Suriye savaşına benzin dökülür. Çünkü son seçenekleri bu. Eğer Türkiye IŞİD'den kurtulmak istiyorsa sınırları kapatsın ve petrol satışını engellesin.

Türk Ordusu ve Suud eğer Suriye'ye gelirse bunun bedelini öderler. Şu an Suriye'de Direniş ekseni olarak başarılıyız. Bunca yıla rağmen Suriye ordusu dimdik ayaktadır. Ne ABD, ne Suud ne Türkiye asla Suriye'ye hükmedemeyecek, buna asla izin vermeyeceğiz. Suriye; direniş çadırının direği olarak kalacak. Biz  Hizbullah olarak her zaman and olsun ki Suriye'nin yanındayız. Suriye'de verdiğimiz tertemiz şehitlerimizle iftihar ediyoruz. Onlar aynı Temmuz savaşında şehit olanlar gibidir. Meydan aynı meydan, hedef aynı hedef, zafer aynı zafer. Biz diyoruz ki her zaman olmamız gereken yerde olacağız. Zaferler yaratmaya devam edeceğiz.