Aralarında milletvekilleri ve sendika liderlerinin de bulunduğu bir grup İngiliz, Guardian gazetesi için kaleme aldıkları mektupta, "Netanyahu'nun, işlediği savaş suçları nedeniyle İngiltere'ye alınmaması" gerektiğini belirtti.

Netanyahu'nun, işlediği savaş suçlarından sorumlu tutulması gerektiği ifade edilen mektupta, "İngiltere Başbakanı, İsrail'in işgali ve Gazze'ye yönelik ablukası devam ederken bu ülkenin başbakanını ağırlamamalıdır. Cameron'ı, İsrail işgale son verene kadar acil yaptırım kararları almaya ve İsrail'e silah ambargosu uygulamaya çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Bu arada, Netanyahu'nun işlediği savaş suçları yüzünden İngiltere'de geldiğinde gözaltına alınması gerektiğine ilişkin başlatılan imza kampanyasına destek verenlerin sayısı 107 bin kişi oldu. İngiliz mevkidaşı David Cameron ile yarın sabah görüşmesi beklenen Netanyahu'nun diplomatik dokunulmazlığı bulunuyor. Ziyaret sırasında özellikle Filistin'i destekleyen ve savaş karşıtı kuruluşların gösteriler düzenlemesi bekleniyor.

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Gazze'nin altyapısının harap edildiği saldırılarda yaklaşık 500 bin kişi evsiz kalmıştı.