New York Belediye Başkanı Bill de Blasio New York'taki patlamayla ilgili olarak, "Bu olayın terör eylemi olduğuna inanmamız için çok neden var." dedi.

New York kenti ile New Jersey eyaletindeki bombalama olaylarının faili Afganistan asıllı ABD vatandaşı Ahmed Khan Rahami'nin adresinin bulunduğu Elizabeth kentinin Belediye Başkanı Chris Bollwage, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rahami'nin gözaltına alındığını teyit etti.

Bollwage, Rahami'nin, Linden'de gözaltına alınışı sırasında çatışma çıktığını, bunun sonucunda zanlının ayağından, iki polisin ise elinden yaralandığını kaydetti.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio de zanlının gözaltına alınmasının ardından New York Emniyet Müdürü James P. O'Neill, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkan Yardımcısı William Sweeney ve New York Güney Bölgesi ABD Savcısı Preet Bharara ile New York Emniyet Müdürlüğünde ortak basın toplantısı düzenledi.

New York'taki patlamayı terör eylemi olarak değerlendiren Blasio, "Bu olayın terör eylemi olduğuna inanmamız için çok neden var." diye konuştu.

Blasio, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktardı.

FBI Başkan Yardımcısı Sweeney, delillerin toplanmasına devam edildiğini ve soruşturmanın henüz tamamlanmadığını kaydederek, zanlının daha büyük bir hücrenin mensubu olduğu konusunda herhangi bir delilin olmadığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu nedeniyle 135 hükümet ve devlet başkanını ağırlayan New York kenti ile New Jersey eyaletinde aynı gün içinde meydana gelen şiddetli patlamalar terör paniğine neden olmuştu. Önce New Jersey'nin Seaside Park kentinde, cumartesi günü, koşu güzergahındaki bir çöp tenekesinin içine yerleştirilmiş bomba düzeneği patlamıştı. Ardından New York'ta yaşanan patlamada 29 kişi yaralanmış ve patlamayla bağlantılı olarak 5 kişi gözaltına alınmıştı. New York'taki patlamanın ardından 27. Cadde'de bulunan kablolara sarılı düdüklü tencere terörle mücadele birimi tarafından etkisiz hale getirilmişti. Dün akşam da New Jersey'nin Elizabeth kentinde patlayıcı bulunmuştu.

Olayların faili olarak aranan Rahami, New Jersey eyaletinde bulunan Linden semtinde polisle girdiği çatışmanın ardından yakalanmıştı.