Mısırlı doktora öğrencisi Eman Mursi’nin öncülüğünde düzenlenen Gazze Film Festivali, New York Üniverstesinin (NYU) Yakın Doğu Araştırmaları Hagop Kevorkian Merkezi ve NYU’daki Asya/Pasifik/Amerikan Enstitüsünün desteğiyle gerçekleştirildi.

İlk gün “Gazze’nin Gözyaşları” ve “Uçan Kağıt” filmlerinin gösterildiği festivalin ikinci gününde ise İsrail’in saldırılarının ekonomik etkisine vurgu yapan Ayelet Heller’in yönettiği “Çilek Tarlaları”, Abdel Salam Shehada’nin yönettiği “Gözyaşlarının Bir Başka Çeşidi” ve İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı anlatan Fida Qishta’nın yönettiği “Kuşlar Nerede Uçmalı” filmleri sıralandı.

“ABD’NİN İSRAİL’İN SALDIRIYLA İLGİLİ TUTUMU UTANÇ VERİCİ”

Festivali düzenleyen Yakın Doğu Araştırmaları Hagop Kevorkian Merkezi’nde Ortadoğu doktora öğrencisi Eman Mursi, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, bu yaz İsrail’in Gazze’yi bombalayarak 2 binden daha fazla kişiyi öldürmesinin ardından bu konuda bir şey yapmak gerektiği düşüncesiyle böyle bir festivali düzenlediğini ifade etti.

ABD’nin İsrail’in saldırıyla ilgili tutumunu “utanç verici” olarak yorumlayan Mursi, filmlerle ABD medyasında yer almayan Filistinlilerin acılarını göstermeye çalıştığını belirtti.