ABD'nin New York kentinin en önemli toplu ulaşım merkezlerinden Port Authority Otobüs Terminali, şüpheli paket nedeniyle kısmen tahliye edildi.

Güvenlik güçleri, terminal yakınlarında yerel saatle 18.30'da tespit edilen şüpheli bir paket nedeniyle, 8. Cadde üzerindeki ana kapı dahil bazı girişleri durdurarak bina etrafındaki cadde ve sokakları yaklaşık bir saat boyunca trafiğe kapattı.

Bomba uzmanlarının incelemeleri sonucu şüpheli paketin patlayıcı olmadığı anlaşılınca, terminale erişime yeniden izin verildi ve kapatılan yollar trafiğe açıldı.

Trafiğin en yoğun olduğu iş çıkışı saatlerine denk gelen olay nedeniyle, terminalin yakınlarında bulunan Times Meydanı'nın etrafında uzun araç kuyruklarının oluştuğu görüldü.

Port Authority Otobüs Terminali'nin, her gün ortalama 225 bin kişiye hizmet verdiği biliniyor. Terminal, eyaletler arası otobüsler için Manhattan'a ana giriş kapısı işlevi görüyor.

13 Kasım'da Paris'te yaşanan terör saldırılarından beri, New York başta olmak üzere ülkenin birçok büyük kentinde güvenlik önlemleri artırıldı.