Eyalet yönetimi sekreteri Andrew Weyle, Ngillari'nin Mubi, Mararaba Mubi ve Uba kentlerinde militanların şiddet eylemlerini artırması nedeniyle bir günlük sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini açıkladı.

Weyle, halkın, yollardan ve umuma açık yerlerden uzak durması çağrısında bulundu.

İki hafta önce kontgerilla operasyonlarını durdurduğunu duyuran ordu ise son şiddet olayları üzerine herhangi bir açıklama yapmadı.

Yerel halk ve askeri kaynaklar, dün ağır silahlı kişilerin Uba'yı ele geçirerek Mubi'ye ilerlediklerini, çok sayıda kişinin öldüğünü söylemişti.

Nijerya hükümeti, 17 Ekim Cuma günü Boko Haram ile kaçırılan 200'den fazla kız öğrencinin güvenli şekilde dönüşlerinin sağlanması koşulunun da yer aldığı bir ateşkes ilan edildiğini açıklamıştı.

Ateşkesin açıklamasının ardından şiddet eylemlerinin ve kaçırmaların devam etmesi üzerine, Nijerya Dışişleri Bakanı Aminu Wali, Boko Haram'la ateşkes görüşmelerinin devam ettiğini belirtmişti.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde 5 yıldır şiddet eylemleri düzenleyen Boko Haram'ın son 6 ayda yaptığı saldırılarda, güvenlik görevlileri de dahil yaklaşık 2 bin kişi yaşamını yitirdi.