Görgü tanıklarının AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maiduguri'nin 5 kilometre uzağındaki Dalori kasabasına dün gece düzenlenen saldırıdan geriye çok sayıda ceset kaldığı belirtildi.

Ordu sözcüsü Mustafa Ankas, 65 kişinin öldüğü saldırıda 50 kişinin de yaralandığını söyledi.

Onlarca militanın araba ve motorsikletlerle gelerek evleri ateşe verdiğini belirten Ankas, üç kadın intihar bombacısının da saldırıdan kaçan halk arasında kendini patlattığını kaydetti.

Maiduguri Hastanesi başhekimi de hastaneye getirilen 65 cesetten 8'inin çocuk olduğunu söyleyerek, yaklaşık 60 kişinin de tedavisinin sürdüğünü dile getirdi.

Askeri bir yetkilinin cep telefonuyla çektiği görüntülerde, evlerin ve araçların yakıldığı, sağlık ekiplerinin halka yardım ettiği ve bölgede halen cansız bedenlerin bulunduğu görülüyor.

Bazı yerel medya kuruluşları, militanların Nijerya askeri üniforması giymiş olduğunu iddia etti.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor.

Örgüt militanlarının ülkenin kuzeydoğusundaki Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde düzenlediği şiddet eylemlerinde son 6 yılda on binlerce kişi hayatını kaybetti.