Polis sözcüsü Victor Isuku, AA muhabirine yaptığı açıklamada, perşembe gecesi Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'de düzenlenen saldırılarda 14 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Borno eyaletinde iki gün önce intihar eylemcilerinin düzenlediği üç ayrı saldırıda en az 7 kişi hayatını kaybetmiş, 11 kişi yaralanmıştı.

Geçen hafta, Yobe eyaletinin başkenti Damaturu'daki camiye ve lojmana düzenlenen intihar saldırılarında eylemciler dahil 16 kişi ölmüş ve 10 kişi yaralanmıştı.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Boko Haram militanlarının ülkenin kuzeydoğusundaki Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde düzenledikleri şiddet eylemlerinde son 6 yılda on binlerce kişi hayatını kaybetti.