Nijerya'nın merkezindeki Plateau eyaletinin Langtang kentinde iki hafta önce ortaya çıkan kolera salgınında çoğu çocuk en az 15 kişi hayatını kaybetti.

Bölgenin milletvekillerinden Godfrey Lamdip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Langtang'daki salgında en az 15 kişinin öldüğünü söyledi.

Konuyu parlamentoya taşıdığını belirten Godfrey, salgını ele almak için eyalet hükümetiyle hareket edeceklerini kaydetti.

Hükümetin, salgından etkilenen Kantam ve Filam köylerine heyet gönderdiğini ifade eden Godfrey, "Çok sayıda kişi tedavi altına alındı, salgının zirveye çıktığı bir durumdayız" dedi.

Kantam köyünde yaşayan öğretmen Joseph Wuyep, iki hafta içinde köyden en az 9 kişinin öldüğünü, içtikleri suyun kirli olduğunu belirtti. Hükümetten bu konuda yardım istediklerini belirten Wuyep, ölenlerin 6'sının çocuk olduğunu söyledi.

Nijerya'da temiz içme suyunun az olduğu ücra bölgelerde sıklıkla kolera salgını meydana geliyor. Buralarda yaşayan Nijeryalılar, içme suyu ihtiyacını otlak hayvanlarının da kullandığı sulardan karşılıyor.