Yetkililer, Niger ve Kogi eyaletleri arasında sefer yapan teknenin Dere bölgesine yakın bir nehirde bilinmeyen nedenle battığını belirtti.

Kazada çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 30'dan fazla kişinin öldüğünü kaydeden yetkililer, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Acil Durum Yönetimi'nden Ishaya Isa Chonoko ise kazayı doğrulayarak detay vermedi.

Nijerya'da genellikle ölümle sonuçlanan tekne kazaları yetersiz güvenlik önlemleri ve aşırı hızdan kaynaklanıyor.

IRAK'TAKİ ÇATIŞMALAR: IŞİD MENSUBU 15 KİŞİ ÖLDÜ

Bu arada Irak'ın kuzeydoğusundaki Diyala ilinin Bakuba kentinde orduya bağlı güvenlik güçlerinin terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlediği operasyonda 15 örgüt mensubunun öldüğü belirtildi.

Diyala İl Emniyet Müdürü Tümgeneral Cemil eş-Şemri, ordu, polis ve terörle mücadele güçlerinin yanı sıra hükümeti destekleyen kabile birliklerini desteğiyle Bakuba'nın doğusundaki Sed es-Sudur ile el-İrvaiyye bölgelerinde IŞİD örgütüne yönelik operasyon düzenlendiğini ifade ederek, "Söz konusu bölgeler, IŞİD'den temizlendi" dedi.

Operasyon sırasında IŞİD mensubu 15 kişinin öldüğünü belirten Şemri, ayrıca uçaksavar yüklü iki aracın ve patlayıcıların imha edildiğini kaydetti.

Güvenlik güçlerinin büyük başarı kaydettiğini dile getiren Şemri, "Ordu ve polis birlikleri kontrol altına aldıkları bölgelerde konuşlandı. Sed es-Sudur başta olmak üzere Diyala'daki yaklaşık 200 yabancı ve Arap IŞİD militanı, kuzey illerine doğru kaçtı. Güvenlik güçlerinin, kaçan örgüt mensuplarına yönelik yürüttüğü arama çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

Irak'ın batısında yer alan Enbar vilayetinde ordu ile IŞİD arasında birkaç aydan bu yana devam eden çatışmalar, Selahaddin, Diyala, Kerkük, Musul başta olmak üzere komşu vilayetlere de yansıyor.

BURUNDİ'DE 3 İTALYAN RAHİBE ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Orta Afrika ülkelerinden Burundi'de 3 İtalyan rahibenin öldürüldüğü bildirildi.

İtalyan basınında yer alan haberlerde, Olga Raschietti, Lucia Pulici ve Bernardette Boggian olan 3 rahibenin, başkent Bujumbura'nın kuzeyinde yer alan Kamenge köyündeki evlerinde soygun girişiminde bulunduğu tahmin edilen bir genç tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ifade edildi.

Rahibelerin öldürüldüklerine dair ilk açıklama önceki gün akşam saatlerinde bağlı oldukları Parma Piskoposluğu'ndan gelirken, bugün İtalya Dışişleri Bakanlığı da yaşananları doğruladı.

İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini de taziye mesajı yayımladı.

Rahibelerin bağlı oldukları Burundi'deki "Saverian" misyoner faaliyetlerinin başı Mario Pulcini, olayın beklenmedik bir şekilde geliştiğini ve çok büyük acı duyduklarını belirtti. Pulcini, dün öğleden sonra Pulici ve Raschietti'nin cesetlerinin bulunduğunu, akşam saatlerinde ise Boggian'ın cesedine ulaşıldığını kaydetti.

Burundi polisinden bir yetkili de cinayeti işleyeni bulmak için çalışmalarının sürdüğünü, kimlik tespitinin yapıldığını söyledi.