Konu ile ilgili davaya bakan üç hakim, temmuz ayında savcılık makamı tarafından takipsizlik kararı verilmesi ile ilgili talebi kabul etti.

Nanterre Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, hakimlerin ''yeterli delil olmadığı gerekçesiyle'' ölüm nedeni ile ilgili başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verdiği belirtildi.

Fransa'da  Arafat'a suikast yapıldığı şüphesiyle 2012 yılında soruşturma başlatılmıştı. Savcılık, temmuz ayında soruşturma ile ilgili mütalaasını tamamlayarak, takipsizlik kararı verilmesini istemişti.

Arafat, 11 Kasım 2004 yılında, Paris'in Clamart  bölgesinde tedavi gördüğü Percy askeri hastanesinde 75 yaşında hayatını kaybetmişti.

Yaser Arafat'ın eşi Suha Arafat, Filistin liderinin zehirlendiği iddiasıyla Fransız adli makamlarının soruşturma başlatmasını istemişti. Savcılık, bu şikayet üzerine cenazeden alınacak örneklerin tıbbi laboratuvarlarda incelenmesini kararlaştırmıştı.

Fransız uzmanlar, Arafat'ın zehirlenerek değil, enfeksiyona bağlı olarak yaşlılıktan dolayı öldüğü yönünde görüş belirtirken, İsviçreli uzmanlar ise yayınladıkları raporda, yapılan incelemeler sonucu Arafat'ın zehirlenerek öldürülmüş olma ihtimaline açık kapı bırakmıştı.