Tayland'da bir tapınağa gerçekleştirilen bombalı saldırı şüphelisinin bulunmasına yardım edecek kişiye verilecek ödül 3 katına çıkartılarak 3 milyon Baht (249 bin TL) olduğu duyuruldu.

Bangkok'taki bir tapınağa düzenlenen bombalı saldırının zanlısının başına koyulan para ödülü 3 katına çıkarıldı. Zanlının bulunmasına yardımcı olacak kişiye verilecek yeni ödül miktarı 3 milyon Baht (249 bin TL) oldu. Erawan tapınağında gerçekleşen patlamada aralarında 7'si Çin ve Hong Kong'tan gelen 14 yabancının olduğu 20 kişi hayatını kaybetmişti. Elde edilen tek somut kanıt olay yerine bir sırt çantası bırakan kimliği belirlenememiş sarı tişörtlü ve kabarık saçlı bir gencin güvenlik kameralarına yakalanan görüntüsü oldu. Yetkililer, güvenlik kameralarında en son gece saatlerinde bir taksi motosikletin arkasında giderken görüntülenen şüphelinin bir yabancı olabileceğini ya da yabancı kılığına girmiş olabileceğini söyledi. Bombalı saldırının uluslararası bir terör grubunun işi olduğuna dair yapılan tahminler ise şimdilik bir kenara bırakıldı. Polis şefi Somyot Pumpanmuang da bombacının saldırıyı bir ay önceden planlayan 10 kişilik bir grubun üyesi olduğu yönündeki iddiasından vazgeçti. Uluslararası terör örgütlerini işaret eden herhangi bir bulguya rastlamadıklarını ifade eden Somyot, saldırının hükümetin itibarını yok etmek ve turistleri korkutarak Tayland'a gelmelerini engellemek için yapıldığını söyledi.

Patlamanın gerçekleştiği tapınak Çinli turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir Hindu tapınağı olmasına rağmen hükümet saldırıların hedefinde Çinliler olduğunu düşünmüyor. Soruşturmalarla ilgili yapılan açıklamalar ise hem Mandarin Çincesi hem de İngilizce dillerinde de yapılıyor. Güvenlik kameralarında görüntülenen ve bombacının suç ortakları oldukları düşünülen iki kişi aklandı. Polis şimdi güvenlik kameralarında görüntülenen siyah elbiseli bir kadından şüpheleniyor.

Öte yandan hükümet soruşturmada ilerleme kaydedildiğini bildirdi fakat daha detaylı bilgi vermeyi reddetti.