Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, görüşmede Obama ve Ban, Batı Afrika'daki Ebola salgınını kontrol altına almak için daha fazla uluslararası yardıma duyulan ihtiyacı ele aldı.

Görüşmede Obama Ban'a, salgınla küresel mücadeleyi koordine etme yönünde BM'de atılan son adımlardan dolayı teşekkür etti ve salgının kontrol altına alınması için ABD'nin ilave yardımlar sağlayacağının sözünü verdi.

İki lider, IŞİD'in yarattığı tehdide karşı koymak için geniş bir koalisyonun oluşturulması ve Irak'ta tehdit altındaki sivillere insani yardımların sürdürülmesi gereği üzerinde konuştu.

Ukrayna'nın doğusundaki ateşkes üzerinde etkin denetimin taşıdığı önemi de ele alan Obama ve Ban ayrıca, BM Genel Sekreteri'nin İklim Zirvesi ve Obama'nın başkanlık edeceği, yabancı terörist savaşçılarla ilgili BM Güvenlik Konseyi oturumu da dahil olmak üzere yaklaşan BM Genel Kurulu toplantılarının hedeflerini gözden geçirdi.

AVUSTRALYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞME

ABD Başkanı Obama ayrıca, Irak'taki durumla ilgili olarak Avustralya Başbakanı Tony Abbott ile telefonda görüştü.

Obama görüşmede, Abbott'a, Avustralya'nın kuzey Irak'ta havadan insani yardım operasyonuna katkıları ve sağladığı lojistik destekten dolayı teşekkür etti.

İki lider, hem insani durum hem de IŞİD'in Irak ve bölgeye yönelik tehdidin ele alınmasına devam edilmesi ihtiyacını dile getirirken, Obama, ABD'nin IŞİD ve diğer ulusal güvenlik öncelikleri hakkında Avustralya ile yakın koordinasyonu sürdüreceğinin altını çizdi.