ABD Başkanı Barack Obama, İran ile nükleer müzakerelerde uzlaşıya varılmasına ilişkin Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile birer görüşme yaptı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama her bir liderle yaptığı görüşmelerinde, İran'ın nükleer programına yönelik P5+1 ülkeleri ile İran arasında uzlaşılan çerçeve anlaşmasının detaylarını ele aldı.

Görüşmelerinde, her konuda mutabakat sağlanana kadar hiçbir anlaşmanın olmayacağını vurgulayan Obama, önlerindeki birkaç ayın, İran'ın nükleer programının barışçıl amaçlı olduğunu teyit edebilir kalıcı ve kapsamlı anlaşmanın teknik detaylarını belirlemek için harcanacağını dile getirdi.

İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırmaya dönük eylemlerini ortaklarıyla ele almak için ABD'nin taahhüdünü tekrarlayan Obama, ayrıca, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi'nin liderlerini bu konularda daha fazla istişarelerde bulunmak üzere Camp David'de bahar aylarında yapılacak toplantıya davet etti.