ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere'yi ziyareti çerçevesinde Kraliçe II. Elizabeth ile görüştü.

ABD Başkanı Obama ve eşi Michelle Obama, Kraliçe Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip ile kraliyet çiftinin başkent Londra dışındaki resmi konutu Windsor Sarayı'nda bir araya geldi.

Obama çifti, helikopterle ulaştıkları Windsor Sarayı'nın bahçesinde, Kraliçe Elizabeth ve eşi Prens Philip tarafından karşılandı.

Dün 90. yaşına basan kraliçenin evsahipliğinde, tarihi saraydaki öğle yemeğinde yapılan görüşme basına kapalı gerçekleşti.

İngiltere'ye 5'nci ziyaretini gerçekleştiren Obama, İngiliz Daily Telegraph gazetesinin bugünkü baskısı için kaleme aldığı makalede, ziyaretinin zamanlamasının pek çok spekülasyona yol açtığının farkında olduğunu belirterek, "İtiraf ediyorum, Majestelerinin (İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth) doğum gününü kendim şahsen kutlamak istiyorum." ifadesini kullandı.

İngiliz basını, Obama'nın beraberinde Kraliçeye 90. yaş günü hediyesi getirdiğini yazarken, resmi yetkililer bu konuda bilgi vermedi.

CAMERON İLE TOPLANTI

Obama bugünkü temasları kapsamında ayrıca İngiltere Başbakanı David Cameron ile Londra'da görüşecek.

Londra'daki başbakanlık binasında yapılacak toplantıda ikili ilişkiler, terör örgütü DAEŞ'le mücadele, Libya, Suriye ve Ukrayna'daki gelişmeler ile Birleşik Krallık gündeminde geniş yer tutan Avrupa Birliği referandumu konularının ele alınması bekleniyor. Toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

WİLLİAM VE KATE İLE AKŞAM YEMEĞİ

Obama devam eden Londra temasları çerçevesinde bu akşam, İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ve eşi Kate'le bir araya gelecek.

Kraliyetin genç çifti, Obama ve eşi Michelle Obama'yı, resmi konutları olan Kensington Sarayı'nda akşam yemeğinde ağırlayacak.