1999 yılında radyolog Nicola Strickland ve arkadaşı Karayipler'de bulunan Tobago adasına tatile gitti. Issız plajlarıyla ünlü adada vakit geçiren ikili hindistan cevizi ve mangoların arasında küçük güzel kokulu yeşil bir meyve buldular. Her ikisi de meyvenin tadına bakmaya karar verdi.

Önce boğazlarında bir yanma hissi oluştu ardından boğazlarında ızdırap veren bir daralma hissettiler ve boğularak öldüler. Sözkonusu meyve Manşinel ağacına ait 'plaj elması' ya da 'zehirli guava' olarak bilinen bir bir meyve.
Kuzey Amerika'nın torpikal yerlerinde yetişen ağaç Orta Amerika ve Güney Amerika'da da görülüyor. Ağaç ispanyolca da 'Ölüm ağacı' olarak anılıyor. Guinnes Rekorlar kitabına göre dünyadaki en tehlikeli ağaç.
Florida Gıda ve Bilim Enstitüsü ağacın tüm parçalarının son derece zehirli ve öldürücü olabileceğini açıkladı. Ağacın salgıladığı akıntıların cilde temas etmesi durumunda yanık etkisi yaratıyor.

KARAYİPLİ MARANGOZLAR MOBİLYA YAPTI

Karayipli marangozların yıllarca bu ağaçtan mobilya yaptıkları biliniyor. Marangozlar ağacın zehirli bölgelerini kesiyorlar ve tahtaları güneşte kurutarak ağacın zehrini yok ediyorlar.
Ağaçtaki ölüm riskinin esas olarak küçük meyveleri yendiği zaman olduğu söyleniyor.