Pazartesi günü Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında meydana gelen yangınlar kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 81’e yükseldi ancak arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 187 kişinin yaralı, 100’den fazla kişinin kayıp olması ölü sayısının aratbileceği endişesini yaratıyor.

23’ü çocuk 187 kişi yaralı olması ve 100’den fazla kişiden haber alınamaması ölü sayısının artması endişesine neden oluyor. Yangın nedeniyle binlerce araç ve bina kullanılamaz hale geldi.

Yunanistan Avrupa Birliği ve bazı komşu ülkelereden aldığı yardım ve destekle yaralarını sarmaya enkazı kaldırmaya çlışıyor.

Evlerini terk etmek zorunda kalanlar otellere ve askeri lojmanlara yerleştirildi.Yangınların çıkış nedeni henüz bilinmese de yetkililer kundaklama ihtimalini de değerlendiriyor.

Yunanistan Yüksek Mahkemesi, yangınlar için soruşturma açılması emri verirken, ölenlerin kimlik tespit çalışmalarına da başlandı.Bu arada Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, yangından etkilenenlere 10 milyon Euro yardım yapma kararı aldı.