ABD'deki en önemli Müslüman hakları savunucusu örgütlerden biri olan Amerikan İslam İlişkileri Konseyinin (CAIR) öncülüğünde bir araya gelen Amerikalı Müslümanlar, Orlando'da pazar günü yaşanan saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri için yardım kampanyası başlattı.

CAIR'in Florida biriminin öncülüğünde başlatılan ve Orlando'daki saldırıda hayatını kaybeden 49 kişinin ailelerine yardım toplamayı hedefleyen kampanyaya ulusal çaptaki çok sayıda Müslüman sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği kaydedildi.

"Pulse Saldırısı Kurbanları için Müslümanlar Birleşti" adıyla düzenlenen kampanyada ilk hedef olan 25 bin dolara birkaç saat içinde, ikinci hedef olan 50 bin dolara ise ikinci günde ulaşıldığını ifade eden CAIR Florida Sorumlusu Hassan Shibly, basın açıklamasında, "Dualarımız ve taziyelerimiz bu hain saldırıda hayatını kaybedenlerle beraberdir" dedi.

1 Ağustosa kadar sürmesi planlanan kampanyada toplanan paranın, Orlando Belediye Başkanı Buddy Dyer tarafından Orlando kurbanlarının aileleri için oluşturulan Bir Orlando Fonu'na aktarılacağı belirtildi.

12 Haziran Pazar günü sabaha karşı Orlando'daki Pulse gece kulübünde yaşanan saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi yaralanmıştı. ABD yakın tarihinin en kanlı toplu katliamı olarak kabul edilen saldırıyı Afganistan uyruklu 29 yaşındaki Amerikan vatandaşı Omar Mateen'in gerçekleştirdiği açıklanmıştı.