İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, İngiltere’nin Avrupa Birliği ile anlaşmasının ülkeye özel bir statü kazandıracağını söyledi.

İngiltere’nin AB ile anlaşmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Osborne, “AB içerisinde daha güçlü, güvenli ve daha iyi durumdayız. Bunun alternatifi ise içerisinde riskleri barındıran bir karanlığa atlamak olur” dedi.

Mevcut anlaşmanın İngiltere’ye birlik içerisinde özel bir statü kazandıracağını belirten Osborne, “Anlaşma net bir plan ortaya koyarak İngiltere’ye özel bir statü sağlıyor. Her iki taraftan da en iyiyi elde ediyoruz. Bir yandan ortak bir pazara erişim sağlarken diğer yandan Avro Bölgesi’nin maliyetlerini üstlenmiyoruz. Serbestçe seyahat edebiliyoruz. Öte yandan göçmenlerin ülkeye gelir gelmez sosyal yardımlardan faydalanmasının önüne geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, dün Brüksel’deki AB liderler zirvesinin ardından yaptığı basın toplantısında, Birleşik Krallık'ın AB'de kalması yönünde kampanya yürüteceğini söylemişti.

Cameron’ın kabine toplantısının ardından bugün AB referandumu için tarih açıklaması bekleniyor.