Dört gözle beklenen Oscar Ödüllerinde büyük bir sorun çıktı. Bu sorun ise oscar ödüllerini sadece beyazlar alındığı siyahların alamadığı öğrenilince, 

Geçtiğimiz günlerde adayları açıklanan Oscar Ödüllerinde aday gözlerilen 20 kişinin siyah olmayıp beyaz olması. Bu Nedenle sadece oscar ödülünü beyazlar alına bileceği ve Oscar Ödülünden siyah beyaz ayrımcılığı magazin gündemine bomba gibi düştü. Oscar'da oyunculuk dallarında aday gösterilen 20 kişinin tamamının beyaz olması tepki çekti. Oyunculuk dallarındaki tüm adaylar en son 2011 ve 1998 yıllarında da tamamen beyazlardan oluşmuş ve tepki çekmişti.

Özellikle "Selma" filminde Martin Luther King'i oynayan David Oyelowo'nun aday gösterilmemesi şaşırtıcı bulundu. ABD'de Oscar Ödülleri'ni dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin üyelerinin yüzde 94'ü beyazlardan oluşuyor. Harlem Ulusal Eylem Ağı'nın (NAN) kurucusu, aktivist papaz Al Sharpton da durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Dünyadaki en prestijli ödül olan Oscar ödül törenlerinde ırkçılık mı yapılıyor iddiası adeta dünya medyasında sansasyon yarattı. İddia gündemde adeta C4 bomba gibi patladı. Oscar ödüllerini dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin üyelerinin %94'ünün beyazlardan oluşması, 1998-2001 yılları arasında oyunculuk alanlarında aday gösterilenlerin 20 oyuncunun da beyaz olması büyük tepki topluyor. Oyunculuk dallarında 1998 ve 2011'de aday gösterilenlerin beyaz olması ve 2014 Oscar ödüllerinin de adaylarının tamamının beyaz olması adeta gündemde sansasyon yarattı.