Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), denetimini ele geçirdiği Harcele köyü yakınlarındaki terör örgütü DAEŞ'in karargahına Türkmen bayrağı astı.

Suriye'deki Türkmen muhalif grubu Sultan Murad Tugayları ile ortak hareket ettiği Şam Cephesi, Türk ve Amerikan hava unsurlarının desteğiyle Azez'deki DAEŞ mevzilerine yönelik başlatılan operasyonlar sonucu ele geçirdiği Harcele ve Delha köylerinde kontrolü tam olarak sağladı.

Muhalif gruplar, Harcele köyü yakınlarında bulunan terör örgütü DAEŞ'in karargahına da Türkmen bayrağı astı. DAEŞ'in karargah olarak kullandığı binaya çekilen bayrak, sınırın Türkiye tarafından da görüldü.

Bu arada, saldırılarda çok sayıda kayıp veren terör örgütü DAEŞ'in bazı mevzilerinin üzerinde ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının keşif uçuşu yaptığı dikkati çekti.

Türkiye-Suriye sınırında terör örgütü DAEŞ'ten arındırılmış güvenli bölge oluşturulması için düzenlenen hava ve kara saldırılarında, sınırın sıfır noktasında, Kilis'in karşısında bulunan Harcele ve Delha köyleri terör örgütünden geri alınmış, muhalif Türkmen grubu Sultan Murad Tugaylarının saldırılarında DAEŞ 70'den fazla militanını kaybetmişti.