Somali'de yabancı diplomatların da kaldığı otele dün düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan ve yabancı diplomatların kaldığı bir otele dün saldırı düzenlenmişti. Güvenlik görevlileri bugün yaptığı açıklamada, bir intihar eylemcisinin kullandığı bomba yüklü aracı otelin önünde patlatarak gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 13'e yükseldiğini belirtti. Yetkililer, Eş Şebab'ın üstlendiği saldırıda çok sayıda vatandaşın yaralandığını kaydederek, patlamanın şiddeti ile otelde büyük hasar meydana geldiğini bildirdi. Somalili ambulans şoförü Abdikadir Abdirahman, 13 kişiye ait cansız bedeni ve 21 yaralı vatandaş taşıdıklarını bildirdi.

Çin Büyükelçiliği, saldırı sırasında otelde Çinli çalışanların da bulunduğunu kaydederken, Çin medyası saldırı sırasında hayatını kaybedenler arasında vatandaşlarının bulunduğunu ve 3 vatandaşın da yaralandığını duyurdu.

Saldırının ardından açıklama yapan Eş Şebab örgütü, saldırının Afrika Birliği Somali Misyonuna bağlı güçlerce öldürülen Somalilerin intikamını almak amacıyla gerçekleştirildiğini bildirmişti.