İslamabad'da Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile başbakanlık köşkünde bir araya gelen Belarus Başbakanı Andrey Kobyakov önce heyet düzeyinde ve daha sonra baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerden sonra Şerif ve Kobyakov ticaret, ekonomi, sanayi, tarım, tarım araştırma, yatırım, bilim ve teknoloji, tekstil, sağlık ve ilaç üretimi alanlarında ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan 18 ayrı anlaşmayı imzaladı.

Şerif, imza töreninden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Az önce çok verimli görüşmeler yaptık. İşbirliğimizi artırmak için somut adımlar atmaya karar verdik. Özellikle ticaret ve yatırım alanında, sanayi, tarım, kültür ve eğitim alanlarında işbiriğimizi daha da artırma üzerinde duracağız. Ekonomik işbirliği üzerinde bir yol haritasına imza koyduk. Bu yol haritasının bizi kalıcı ekonomik işbirliğine doğru götüreceğinden eminim" ifadelerini kullandı.

Pakistan ile ilişkileri geliştirmeyi arzu ettiklerini belirten Kobyakov da, "Pakistan ile ticaret hacmini artırmayı, tarım, altyapı ve ekonomi alanlarındaki işbirliğimizi de geliştirmeyi istiyoruz" dedi.

Kobyakov, Pakistan'a iki günlük resmi ziyareti için dün İslamabad'a gelmiş ve iki ülkenin ticari ilişkilerini bir milyar ABD dolarına çıkarmayı hedeflediği belirtilmişti.