Pakistan Enformasyon Bakanı Pervez Raşid, bu aybaşındaki ordu ile hükümet yetkilileri arasındaki görüşmenin medyaya sızdırılması sonrası görevden alındı.

Pakistan Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, hükümetin ordu ile yaptığı üst düzey toplantı esnasındaki görüş ayrılıklarına ilişkin bilginin sızdırılmasından dolayı Raşid'in görevine son verildiği bildirildi.

Açıklamada, soruşturma doğrultusunda Raşid'in "ihmalkarlıkla" suçlandığı belirtildi. Bununla birlikte, kendisinin bilgiyi medyaya sızdıran kişi olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

Bu ay başında, Pakistanlı ulusal bir gazete muhabiri Cyrel Almeida, ordu ile hükümet yetkilileri arasındaki üst düzey toplantıda, hükümetin orduya "terörle daha fazla mücadele etmeleri ya da uluslararası izolasyonla yüzleşmeleri" yönündeki uyarısını haberleştirmişti.

Söz konusu haber, ordunun tepkisini çekmiş ve "ulusal güvenliğe karşı" olarak nitelendirilmişti. Ordu, görüşmenin içeriğine dair bilginin sızdırılmasından da hükümeti sorumlu tutmuştu.

PAKİSTAN’IN GÜNEYİNDE ÜZERİNE ATEŞ AÇILAN 5 Şİİ GÖSTERİCİ ÖLDÜ

Öte yandan, Pakistan'ın güneyindeki Karaçi kentinde üzerlerine ateş açılan Şii göstericilerden 5'i öldü, 2'si yaralandı.

Sind Eyaleti Emniyet Sözcülüğünden yapılan açıklamada, ülkedeki Şii azınlıktan oluşan bir grup gösterici üzerine silahlı saldırganlarca ateş açıldığı belirtildi. Açıklamada, saldırı sonucu 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Saldırganların motosikletle olay yerinden uzaklaştığına değinilen açıklamada, saldırıyı henüz üstlenen bir grubun olmadığı kaydedildi.