Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, çok başlı füze rampası üzerinden dört füzenin art arda fırlatıldığı, Nasr adı verilen füzelerinin 60 kilometre uzaklıktaki hedefleri vurma potansiyeline sahip olduğu belirtildi.

Füzelerin, mevcut tehdit ortamında her türlü durum karşısında çok faal direniş silahı olduğu belirtilen açıklamada, "Nasr füzesi, düşmanın saldırısına karşı en hızlı şekilde müdahale etme ve vur kaç yeteneklerine sahiptir" denildi.

Pakistan nükleer füze programından üst düzey bir bilim adamı, AA muhabirine yaptığı açıklamada ise Nasr füzelerinin yeteneğini şöyle dile getirdi:

"Nasr füzesi 'Allah'tan yardım' manası taşıyor. Bu, düşman güçlerinin saldırısını durdurmak ve onları yok etmek için küçük nükleer başlık taşıma özelliğine sahip bir silah. Bu silah taktik savaşında Pakistan ordusunun en faal silahları içinde sayılıyor. Pakistan, savunma alanında gösterdiği ilerleme ve başarılarla dünyayı şaşırtmaktadır."

Üst düzey askeri bir yetkili ise füze sayesinde düşmanı, küçük nükleer silah başlıkları taşıyan füzelerle imha etme kapasitesine eriştiklerini ifade etti.

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Muhammed Navaz Şerif'in, başarılı füze denemesi üzerine füze programında emeği geçen bilim adamlarını tebrik ettiği öğrenildi.