Turbat bölgesi polis yetkilisi Mumtaz Ali'nin AA muhabirine verdiği bilgilere göre, bir baraj projesinde görevli işçilerin kaldığı çadırlara şafak vakti kimliği henüz öğrenilemeyen kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Ali, saldırıda ilk belirlemelere göre 20 işçinin hayatını kaybettiğini, 3 işçinin yaralandığını söyledi. Ali, yaralı işçilerin bölgedeki hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Çevre bölgelerdeki kontrol noktalarında güvenlik seviyesi üst düzeye çıkarılırken, failleri bulmak için kapsamlı soruşturma başlatıldı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, saldırıyı şiddetle kınadı ve yaşamını yitiren işçilerin ailelerine taziyelerini iletti. Saldırıyla ilgili rapor talep eden Şerif, yetkililere failleri bir an önce yakalayıp adaletin karşısına çıkarmaları talimatını verdi.

SALDIRIYI BELUÇ KURTULUŞ ORDUSU ÜSTLENDİ

Bu arada silahlı saldırıyı Beluç Kurtuluş Ordusu (BLA) adlı terör örgütü üstlendi.

BLA sözcüsü Gehram Beluç, yaptığı yazılı açıklamada, Turbat bölgesinde "Pakistan ordusuna ait inşaat şirketinde" çalışan işçilerinin kendi örgüt üyeleri tarafından öldürüldüğünü belirtti.

Beluç, "Pakistan ordusu, Çin ile birlikte bizim topraklarımızdan geçen 'Pakistan-Çin ekonomik koridoru' adında Çin'in batısından Gwadar limanına kadar uzanan bir yol inşa ediyor. Bu projeyi Beluç halkını sömürge altına almak için yapıyorlar. Diğer eyaletlerden gençler buraya inşaat için gelmesinler. Burada canlarınızı feda etmeyin" ifadesini kullandı.

Belucistan eyaleti İçişleri Bakanı Sarfaraz Bugti ise 20 kişinin öldürüldüğü saldırıyı kınadı ve bunu yapan terör örgütlerinin Hindistan istihbaratı tarafından desteklendiğini ileri sürdü.

Eyaletteki Beluç ayrılıkçı gruplar, bağımsız bir Belucistan devleti kurmak amacıyla saldırılar düzenliyor.