Alınan bilgiye göre, son 4 gündür ülkenin kuzeydoğu kesimlerinde etkili olan Muson yağmurları nedeniyle çeşitli bölgelerde yaşanan sel, köy ve kasabaları vurdu. Özellikle ülkenin kuzeydoğusundaki dağlık kesimde, Deosai buzulunda yaşanan mevsimsel erimelerle birleşen şiddetli yağışlar kayıpların artmasına yol açtı.

Kuzey-güney doğrultusunda Arap denizine akan Çenap ve Jehlum nehirlerinin taşması sonucu yaşanan sellerde, şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 174'e ulaştığı öğrenildi.

Öte yandan, ordu ve sivil kurtarma ekipleri tarafından ise 3 binden fazla kişi botlarla ve helikopterlerle kurtarılarak güvenli bölgelere nakledildi.

Bu arada, sel olaylarının yaşandığı Pencap Eyaleti'nde acil durum ilan edildi.

Pakistan'da, çarpık yapılaşma ve bina yapımında kullanılan malzemelerin kalitesizliği nedeniyle her yıl onlarca kişi Muson yağmurlarının etkili olduğu ağustos ve eylül aylarında, aşırı yağışların neden olduğu felaketlerde hayatını kaybediyor. Pakistan'da, 2010 yılında Muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde en az bin 800 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 21 milyon kişi felaketten etkilenmişti.