Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Kuzey Veziristan'ın Tabai bölgesinde Taliban'a ait olduğu tespit edilen noktaları askeri helikopterlerin hedef aldığı, sığınaklara düzenlenen saldırılarda, 10'a yakın araç ile patlayıcı maddelerin imha edildiği, 15 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nin 15 Haziran'dan itibaren Kuzey Veziristan'da yerli ve yabancı Taliban militanlarına karşı başlattığı operasyon kapmasında ise şu ana kadar en az bin 50 militanın öldürüldüğü açıklandı.

Pakistan Talibanı militanları, 8 Haziran'da Karaçi Uluslararası Havalimanı'na baskın düzenlemiş, baskında aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 29 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda 10 saldırganın 7'si öldürülürken, 3'ü üzerlerindeki bombaları patlatarak intihar etmişti.

Saldırı sonrasında Pakistan ordusu, militanların kalesi olarak bilinen Kuzey Veziristan bölgesine "Zarb-e Azb" adıyla geniş çaplı operasyon başlatmıştı.

Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) Komutanı General John F. Campbell, Pakistan Genelkurmay Başkanı General Raheel Sharif ile görüştü.

Ravalpindi şehrindeki Genelkurmay Karargahında bir araya gelen yetkililer arasında gerçekleşen toplantıda, Kuzey Veziristan'da Talibana karşı devam eden operasyon, sınır güvenliğini içeren meseleler ve Afganistan'daki mevcut durumun ele alındığı belirtildi.