Ülkenin güneybatısındaki Belucistan eyaleti Peştunabad bölgesinde, bir polis aracının ayrılıkçı Beluç gruplar tarafından pusuya düşürülmesi sonucu 4 polis hayatını kaybetti.

Hayber-Pahtunhva'nın Peşaver kentinin aşiret bölgesi sınırındaki Hayatabad Mahallesi'nde kullandığı motorsiklet ile polis aracının yanına yaklaşan bir Pakistan Talibanı militanın intihar saldırısı sonucu 2 polis öldü, 7 polis yaralandı.

KUZEY VEZİRİSTAN'DA 10 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Kuzey Veziristan'da Pakistan askerlerinin Taliban militanları ile girdiği çatışma sonucu 10 örgüt üyesinin öldüğü öğrenildi.

Militanlara karşı bir yıldır geniş çaplı kara ve hava operasyonlarının devam ettiği Kuzey Veziristan'ın Dattakhel bölgesindeki çatışmada askeri kayıp verilmediği bildirildi.

Pakistan Talibanı militanlarının geçen yıl Karaçi Uluslararası Havalimanı'na düzenledikleri saldırıda 29 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırının ardından Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesine geniş çaplı operasyon başlatılmıştı. Operasyonlarda şimdiye kadar yaklaşık 2 bin 650 militan öldürülürken 100'den fazla asker de hayatını kaybetti.