Pakistan'ın Peşaver kentinde çıkan çatışmalarda 42 kişinin öldüğü, 29 kişinin yaralandığı bildirildi.

Pakistan Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asim Selim Bacva, Peşhaverde Kolordu Karargahı'nda düzenlediği basın toplantısında, saat 05.00 civarında 13 teröristin Hava Kuvvetleri yerleşkesine girdiğini, çıkan çatışmada teröristlerin püskürtüldüğünü belirtti.

,Teröristlerin daha sonra bölgedeki camiye girerek sabah namazı kılan cemaate saldırdığını ifade eden Bacva, saldırı sonucu camideki 16 kişinin hayatını kaybettiğini, çatışma sırasında 13 teröristin öldürüldüğünü kaydetti.

Bacva, teröristlerle silahlı çatışmaların yaklaşık 4 saat sürdüğünü anlatarak, "Saldırılarda 13'ü terörist olmak üzere toplam 42 kişi öldü, yaralı 29 kişi hastanelerde tedavi altına alındı" dedi.

Saldırının, Tehrike Pakistan Taliban örgütü tarafından düzenlendiğine işaret eden Bacva, "Kanıtlar temelinde söylüyorum saldırı Afganistan'da planlandı, terörisler de ordan buraya geldi ve Afganistan üzerinden kontrol ediliyordu" diye konuştu.

Bu arada, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif ve Hava Kuvvetleri Komutanı Haval Marşalı Sohel Aman da ölenlerin cenaze namazına katıldı, hastahanede yaralıları ziyarette bulundu.

Kuzey Veziristan ve Hyber'de Taliban militanlarına karşı sürdürülen "Zarb-e Azb" operasyonunda bir yıl içerisinde 3 bin 500 militanın öldürüldüğü ve 350'den fazla askerin hayatını kaybettiği belirtiliyor.