Katoliklerin dini lideri Papa Francis, BM çalışanlarına seslenerek, "Bir diğerine yakın olun, bir diğerine saygı gösterin. Sizin ve aileniz için dua edeceğim ve her birinizden benim için dua etmenizi istiyorum" dedi.

Katoliklerin dini lideri Papa Francis, Washington'daki temaslarını tamamlamasının ardından BM Genel Kurulu'nda konuşma yapmak üzere New York'a geldi. Papa, BM'de konuşmasını gerçekleştirmeden önce BM çalışanları ile bir araya geldi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından karşılanan Papa, ziyaretçi defterini imzaladıktan sonra BM çalışanlarına hitap etti. Papa, BM çalışanlarının manevi rehberlik ve insan sevgisi için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Bir diğerine yakın olun, bir diğerine saygı gösterin" dedi. BM çalışanlarına seslenen dini lider, "Her biriniz için en kalbi dualarımı sunuyorum. Sizin ve aileniz için dua edeceğim ve her birinizden benim için dua etmenizi istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Papa daha sonra konuşma gerçekleştirmek üzere BM Genel Kurulu'na geçti. Papa'nın burada barış, mülteci durumu ve şiddetli çatışma ve göç konusunda gücün ve kötü yönetimin rolüne değinen bir konuşma yapması bekleniyor.