İngiliz yayın kuruluşu BBC, muhafazakar kimliğiyle bilinen Papa 2. John Paul ile Polonya asıllı Amerikan felsefeci Anne-Teresa Tymieniecka'nın 30 yıldan fazla "gizli aşk" yaşadığını ileri sürdü. 

Amerikan felsefeci Tymieniecka'nın 1973 yılında Polonya'nın üçüncü büyük şehri Krakow'un o dönem kardinalliğini yapan Karol Wojtyla (Papa 2. John Paul) ile yazdığı bir kitap nedeniyle iletişim kurduğu belirtildi. 

BBC iddiasını Polonya Ulusal Kütüphanesi'nde yer alan yüzlerce mektup ve fotoğraflara dayandırdı. Papa 2. John Paul ve Anne-Teresa Tymieniecka'ya ait olduğu iddia edilen mektuplar ve fotoğraflar, ikili arasında 30 yıldan fazla süren bir "yakınlaşma" olduğunu ortaya koyuyor. 

Papa 2. John Paul bir mektubunda, evli Anne-Teresa Tymieniecka'yı "Tanrı'nın bir hediyesi" olarak tanımlıyor. Tanıştıklarında 50 yaşında olduğu belirtilen Anne-Teresa Tymieniecka'nın Papa'ya daha büyük bir "gizli aşk"la bağlı olduğu iddia edildi. 30 yıldan fazla süren ilişkide, Papa 2. John Paul'un "dini nedenlerle cinsel ilişkiden uzak durma" yeminini bozmadığı belirtildi.

papa-kadin-tatil150216,9mnavzz1vuacpdjpar8ltw.jpg

BEYAZ TİŞÖRT VE ŞORT 

BBC belgeselinde yayınlanan bir fotoğrafta ise, Karol Wojtyla ve Anne-Teresa Tymieniecka kamp alanında bir çadırın önünde birlikte görülüyor. 1978 yılına ait olduğu iddia edilen fotoğrafta, yıllar sonra "Papa" seçilecek olan Karol Wojtyla beyaz bir tişört ve şortla görülüyor. 

Karol Wojtyla, "Papa" seçildikten sonra Tymieniecka'ya yazdığı bir mektupta ilişkilerinin devam edeceğini belirtiyor ve yaşadıklarını unutmama sözü veriyor. 

BBC'nin yayınladığı fotoğraflardan birinde de, Karol Wojtyla'nın "Papa" seçilerek Papa 2. John Paul unvanını aldıktan sonra Amerikan felsefeci Anne-Teresa Tymieniecka tarafından Vatikan'da ziyaret edildiğini ortaya koyuyor. Fotoğrafta Papa 2. John Paul eliyle mektup arkadaşının yanağına dokunurken görülüyor.

ULUSAL KÜTÜPHANEDEN YALANLAMA 

Papa 2. John Paul ile Anne-Teresa Tymieniecka'nın "gizli aşk" yaşadığı iddiaları Polonya Ulusal Kütüphanesi tarafından ise yalanlandı. Açıklamada, Papa 2. John Paul'un başka kadınlarla da on yıllar süren mektup arkadaşlıkları olduğu belirtildi.

BBC'nin belgeselinde Amerikan felsefeci Anne-Teresa Tymieniecka'nın Papa'ya yazdığı mektupların içeriğine ise yer verilmiyor. Tymieniecka'nın da söz konusu mektupları Polonya Ulusal Kütüphanesi'ne ölümünden 6 yıl önce verdiği iddia edildi. 

papa-platonik-ask-kadin-hediye150216,fck4jdhti0ecn0lrgfnbwg.jpg

ÖLÜMÜNDEN 9 YIL SONRA AZİZ İLAN EDİLDİ 

Papa 2.John Paul, Vatikan'da 27 yıl görevde kaldıktan sonra 2005 yılında yaşamını yitirdi. Papa ölümünden 9 yıl sonra 2014'te Vatikan'da düzenlenen muhteşem bir törenle aziz ilan edildi. Törene 24 devlet başkanı ve kraliyet ailesi temsilcisi, 10 başbakan, 40 bakan ve bakan yardımcısı olmak üzere toplam 122 yabancı siyasetçi katıldı.

AĞCA SUİKAST DÜZENLEDİ 

Mehmet Ali Ağca'nın 1981'de suikast ile öldürmek istediği Papa 2. John Paul için ölümünden sonra 5 yıl geçmesi beklenmeden azizlik süreci başlatıldı. 

Suikast gişiminden kurtulan ve 2005'te ölen 2. John Paul’ün bir Fransız rahibeyi Parkinson’dan ve Kosta Rikalı bir kadını ölümcül bir beyin hastalığından kurtardığına inanılıyor.