Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, aile içinde sosyal medyanın aşırı kullanılmasının doğru olmadığını, sosyal medyanın bir kenara koyularak yeniden iletişim kurmanın öğrenilmesi gerektiğini belirtti.

Papa Franciscus, Katolik Kilisesi'nin Dünya İletişim Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, medyanın aile içi iletişime yardımcı olabileceği gibi bu iletişimi olumsuz da etkileyebileceğini kaydetti.

Medyanın uzaktaki aile bireylerini yakınlaştırırken, yakındaki aile bireylerini birbirlerinden uzaklaştıracağını ifade eden Papa, "Bugün önümüzdeki en zorlu görev birbirimizle yeniden iletişim kurmayı öğrenmektir, sadece bilgi üretmek ve o bilgiyi tüketmek değildir" ifadesini kullandı.

Çocukların diyalog kurmayı, farklı yaşlardaki insanlarla geçinmeyi ilk olarak aile içinde öğrendiklerini hatırlatan Papa Franciscus, ailelerin her türlü iletişim için rol model olduğunu vurguladı.

Papa, mesajında, "Aile içinde diğerlerini dinlemeyi, fikirlerini başkalarının fikirlerini çürütmeye çalışmadan ifade etmeyi öğrenen bir çocuk, toplum için diyalog ve uzlaşma kaynağı olacaktır" ifadesine yer verdi.