Paris'teki terör saldırısının şüphelisi Ömer İsmail Mustafa isimli kişinin Türkiye'ye seyahat ettiği iddialarının doğru olmadığı belirlendi.

Resmi kaynaklar, Ömer İsmail Mustafa isimli şahsın 2013 yılında Türkiye'ye giriş kaydı ve çıkış kaydının bulunmadığını bildirdi.

Resmi kaynaklardan alınan bilgiye göre, Paris'teki terör saldırısında adı geçen Ömer İsmail Mustafa isimli şahsın 2013 yılında Türkiye'ye giriş kaydı ve çıkış kaydı bulunmuyor.

TÜRKİYE ÖMER İSMAİL MUSTAFA'NIN DÖRT KİŞİYLE BİRLİKTE HAREKET ETTİĞİNİ TESPİT ETTİ

Fransız hükümetinin, 22 Ekim 2014 tarihinde Türk makamlarına 4 terör şüphelisi hakkında bilgi talebinde bulunduğu belirtilerek yapılan incelemede Fransız makamları tarafından araştırılmamakla birlikte Ömer İsmail Mustafa'nın ilgili 4 şüpheli ile hareket ettiğinin tespit edildiği kaydedildi. Konuyla ilgili Fransa'ya Aralık 2014 ve Haziran 2015'te yazı gönderildiği ancak herhangi bir geri dönüş alınamadığı vurgulandı.

TÜRKİYE'NİN YAZISINA CEVAP GELMEDİ

Fransa'nın, Türkiye'nin kendi imkânlarıyla tespit ettiği Ömer İsmail Mustafa hakkında bilgi talebine Paris saldırılarından sonra bulunduğu kaydedilerek "Aralık 2014 ve Haziran 2015'te gönderilen yazılara hâlâ yanıt alınamamıştır" denildi.

İSTİHBARAT PAYLAŞIMININ ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Terör şüphelisi Ömer İsmail Mustafa'nın Paris saldırılarından önce durdurulamamasının, istihbarat paylaşımı ve etkin iletişimin önemini bir kez daha ortaya koyduğuna dikkat çekilerek,"Türk makamları bu süreçte üzerine düşen vazifeyi yerine getirmiş; ancak muhataplarından yanıt alamamıştır. DEAŞ terör örgütüne karşı mücadele eden Uluslarararası Koalisyon'un bir üyesi olan ülkemiz, müttefiklerinden daha yakın işbirliği beklemektedir" ifadesi kullanıldı.