Fransa Terörle Mücadele Savcılığı, Stade de France saldırganlarından birinin İdlib doğumlu Ahmad El Muhammed, Bataclan konser salonu saldırganlarından birinin ise Paris doğumlu Samy Amimour olduğunu açıkladı.

Fransa Terörle Mücadele Savcılığı, Paris'i kana bulayan saldırganlardan ikisinin daha ismini açıkladı. Savcılıktan yapılan açıklamada saldırganların Ahmad El Muhammed ve Samy Amimour olduğu bildirildi. Savcılık tarafından yapılan açıklamada, Stade de France'de bulunan Suriye pasaportunun İdlib doğumlu Ahmad El Muhhamed'e (25) ait olduğu aktarıldı. Saldırı noktalarından biri olan Stade de France'de intihar bombacısına ait parmak izinin bulunduğu ve saldırganın Ekim ayında Yunan makamlarında sığınma hakkı talebiyle kayıtlı bulunduğu bildirildi. Muhammed'in Yunanistan üzerinden Avrupa'ya giriş yapmış olabileceği vurgulandı.

Savcılık, 89 kişinin öldürüldüğü Bataclan konser salonunda kendini havaya uçuran saldırganlardan birinin ise Paris doğumlu Samy Amimour (28) olduğunu doğrulayarak, saldırganın Yemen'deki terör örgütleriyle bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle 2012 yılında sorgulandığını ifade etti. Açıklamada, Amimour'un Yemen'e seyahat etme girişiminde bulunduğu ancak yetkililer tarafından durdurulduğu belirtildi. Amimour'un ailesinden 3 kişinin de gözaltına alındığı ifade edildi.

Ömer İsmail Mostefai ve Brahim Abdeslam'ın Bataclan konser salonunda, Bilal Hadfi'nin de Stade de France'deki saldırı sırasında öldüğü bildirilmişti.