Fransa'nın başkenti Paris'in doğusundaki Vincenne bölgesindeki Musevilere ait bir market ve kuzeydoğusundaki matbaa binasındaki rehine eylemleri sürüyor.

Başkent polisi, her iki bölgede de yolları kapatırken, saldırganların rehineleri bırakıp teslim olması için yürütülen müzakereler devam ediyor.

Musevilere ait bir markete elinde iki adet Kalaşnikof marka silahla giren saldırganın ilk dakikalarda iki kişiyi öldürdüğü ve mağaza içinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu beş kişiyi rehine aldığı tahmin ediliyor.

Saldırganın, polise ''Benim kim olduğumu siz biliyorsunuz'' dediği belirtilirken, polis 1982 doğumlu bu kişinin kimliğinin Amedy Coulibaly olduğunu belirledi. Bu kişinin suç ortağı olduğu değerlendirilen 1988 doğumlu Hayat Boumeddine isimli kız arkadaşı da yine polis tarafından aranıyor.

Musevi marketine yönelik baskını gerçekleştiren kişinin, dün sabah polis ekibine yönelik saldırıyı düzenleyen şahıs olduğu tahmin ediliyor. Bu saldırıda bir kadın polis ölmüş diğer polis ağır yaralanmıştı.

Polise yönelik saldırı ile önceki gün Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin ölümüne yol açan saldırı arasında bağlantı olması ihtimali ise giderek güçleniyor.

France 2 televizyon kanalı, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, iki saldırıyı düzenleyen kişilerin birbirlerini tanıdıklarını duyurdu.

Bu arada İçişleri Bakanlığı, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Said ve Şerif Kouachi kardeşlerin, başkentin kuzeydoğusunda Dammartin-en-Goële bölgesinde sabah saatlerinde, matbaa binasında bir kadını esir alan 2 kişi olduğuna kesin gözüyle bakıyor.

Saldırganlarla, iletişim kurularak pazarlık yapılmaya çalışıldığını belirten İçişleri Bakanlığı, öğle saatlerinde "Tek bir rehine var, ölü ya da yaralı yok" açıklaması yapmıştı.

Polis, bölgeye 2 kilometre kala yolları kesmiş ve yoğun güvenlik önlemleri almıştı. Ayrıca, bölge üzerinde birçok helikopter de halen uçuş yapıyor.

Diğer taraftan saldırıların yaşandığı bölgelerdeki okullar da polis ekipleri tarafından boşaltıldı.