Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Invalides Askeri Müzesi'nde anma töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı François Hollande, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Ulusal Cephe (FN) Partisi lideri Marine Le Pen, Bakanlar Kurulu üyeleri, milletvekilleri, askeri ve sivil bürokrasinin temsilcileri ile saldırılarda ölenlerin yakınlarının da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişilik bir topluluk katıldı.

Terör saldırılarında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının ve Fransız bayrağının kurulan platformdaki ekrana yansıtıldığı törende, Fransa'nın ulusal marşı, Paris Operası Korosu'nun eşliğinde okundu.

Gazetelerin ilk sayfalarında Fransız bayrakları ve saldırıda ölenlerin isimleri yer alırken tören alanının bulunduğu caddeler Fransız bayraklarıyla donatıldı.

Törende konuşan Hollande, teröristlerin eylemleriyle Fransız toplumunu bölmek istediğini belirterek, "Teröristler bizi bölmek, karşı karşıya getirmek, bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Başarısız olacaklar" dedi.

DAEŞ terör örgütüyle mücadele sözü veren Hollande, "Size gerçekten söz veriyorum. Fransa bu suçları işleyen aşırılık yanlısı orduyu yok etmek için zaman geçirmeden gereken her şeyi yapacaktır" diye konuştu.

Hollande, Fransa toplumunun ahengini bozmak isteyen teröristlere karşı verilecek en güzel cevabın daha çok konsere gitmek ve Stade de France'daki maçları takip etmeye devam etmek olduğunu kaydetti.

Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi ölmüş, aralarında ağır yaralıların da bulunduğu 351 kişi yaralanmıştı. Saldırılarda yaralanan 69 kişinin ise tedavisi halen devam ediyor.