BFM televizyon kanalı saldırganın mağaza içindeki beş kişiyi rehin aldığını bildirdi. BFM kanalı, baskın sırasında çıkan çatışmada en az bir kişinin yaralandığını duyurdu.

Bu kişinin dün sabah polis ekibine yönelik saldırıyı düzenleyen şahıs olduğu tahmin ediliyor. Bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans gönderildiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, basına yaptığı açıklamada dün polise düzenlenen saldırıyı düzenleyen kişinin kimliği hakkında önemli bilgilere ulaşıldığını kaydetmişti.

BFM televizyon kanalı ise saldırganın kimliğinin tam olarak tespit edildiğini ve polisin düzenlediği operasyonla zanlının yakını olduğu tahmin edilen iki kişiyi gözaltına aldığını duyurmuştu.

Paris'in güneyinde yer alan Montrouge bölgesinin Malakoff semtinde meydana gelen saldırıda bir bayan polis memuru hayatını kaybetmiş bir başka polis memuru ise yaralanmıştı.

Sabah saatlerindeki saldırıyı gerçekleştiren ve üzerinde kurşun geçirmez yelek ile elinde bir tabanca ve otomatik silah olduğu belirtilen kişi daha sonra kayıplara karışmıştı.

Bu arada France2 televizyon kanalı polis kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin öldüğü saldırının failleri ile bu kişi arasında ilişkisi olduğunu bildirdi.