Güney Afrika Devlet Başkanı JacobZuma'nın parlamentodaki ulusa sesleniş konuşması sırasında olay çıktı. Zuma'nın konuşmasına engel olmaya çalışan muhalefet lideri Julius Malema ile bazı milletvekilleri, güvenlik güçleri eşliğinde genel kurul salonundan çıkarıldı.

Zuma'nın konuşmasını kesen Ekonomik Özgürlük Savaşçıları Partisi'den (EFF) bir milletvekili, devlet başkanının halktan alınan vergilerle yenilediği iddia edilen lüks malikanesine gönderme yaparak "Parayı ne zaman ödeyeceksin?" diye bağırdı.

Parlemento Başkanı BalekaMbete'nin "Şu anda mecliste soru-cevap toplantısı yapmıyoruz" diyerek milletvekilini susturmaya çalışması üzerine EFF milletvekilleri hep bir ağızdan aynı soruyu sormaya başladı.

EFF lideri Malema ve milletvekillerinden dışarı çıkmalarını isteyen Mbete'nin çabaları sonuç vermedi.  Salonu terk etmeyi reddeden milletvekilleri, güvenlik güçleri eşliğinde dışarı çıkarıldı.

Ana muhalefet partisi Demokratik İttifak (DA) milletvekilleri de oturumu terk etti.

Yolsuzlukla mücadelesiyle tanınan avukat Thuli Madonsela, Devlet Başkanı Zuma'nın kendi evini yenilemek için kamu fonunu kullandığını öne sürmüştü. Yaklaşık 2,5 milyon dolara mal olması beklenen tadilat, malikaneye lüks bir yüzme havuzu, hizmetlilerin kalacağı evler ve ziyaretçi merkezi eklenmesiyle 23 milyon doları bulmuştu.