Almanya'nın Dresden kentinde, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) taraftarları ve karşıtları gösteri düzenledi.

"Königsufer" Caddesi'nde toplanan PEGIDA taraftarları Alman hükümetinin sığınmacı politikalarını eleştiren slogan attı ve pankartlar taşıdı. Gösteride hep birlikte Noel şarkıları söylendi.

Burada bir konuşma yapan PEGIDA hareketinin yöneticilerinden Tatjana Festerling, ABD'deki Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Donald Trump'ı ve Polonya, Macaristan ile İsviçre'de aşırı sağcıların güçlerini artırmasını övdü.

PEGIDA kurucusu Lutz Bachmann ise 11 Ocak'ta Dresden'de yapılması planlanan gösteriyi iptal ettiklerini, bunun yerine Leipzig'e giderek burada PEGIDA'dan etkilenerek kurulan LEGIDA'nın birinci kuruluş yıl dönümünde düzenlenecek gösteriye katılacaklarını ifade etti.

Durchgezaehlt adlı öğrenci inisiyatifi PEGIDA eylemine 6 bin ile 8 bin arasında göstericinin katıldığını duyurdu.

Öte yandan "Schlesicher Platz", "Theater Platz" ve "Carola Platz" meydanlarında PEGIDA karşıtı gösteriler yapıldı. Bu gösterilere katılımın toplam 4 bin ile 4 bin 500 arasında olduğu tahmin edildi.