Dresden kentinde ekim ayından bu yana pazartesi günleri yabancı düşmanı ve İslam karşıtı gösteriler düzenleyen PEGIDA taraftarları, Skaterpark Meydanı'nda toplandı. Göstericiler, bir süre kentin alışveriş merkezlerinin bulunduğu bölgede yürüdükten sonra yeniden aynı meydana geldi.

"Çocuklarımızın geleceği için", "Halkımıza ihanete yer yok", "Uyanın", "Dresdenli Hristiyanlar PEGIDA'yı selamlıyor" yazılı dövizler ile Alman bayrakları taşıyan göstericiler, sıkça "Halk biziz" sloganı attı. Gösteride, Norveç, İsveç, Fransa ile Almanya'nın Brandenbrug ve Saksonya eyaletlerinin bayraklarının taşındığı da gözlendi.

Fransa'da haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen terör saldırısından dolayı 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan gösteride konuşan PEGIDA hareketini başlatan Lutz Bachmann, hükümetten taleplerini sıraladı.

Almanya'ya göçün, bazı Batı ülkelerinde olduğu gibi düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Bachmann, aşırı dincilerin sınır dışı edilmesini ve ülkeye gelmelerinin yasaklanmasını istedi.

Konuşmalardan sonra göstericiler, cep telefonlarının ışıkları ile yanında getirdikleri el fenerlerini yaktı, sloganlar attı, ardından dağıldı.

PEGIDA yürüyüş güzergahında yer yer toplanan karşıt gruplar ise mülteciler lehine sloganlar attı.

Dresden polisinden yapılan açıklamada, bu hafta PEGIDA gösterisine 25 binden fazla kişinin katıldığı ifade edildi. PEGIDA eylemini organize edenler ise gösteride 40 bin kişinin yer aldığını savundu. 
Fransa'daki terör saldırısından sonra bu hafta gerçekleşen PEGIDA gösterisine kaç kişinin katılacağı merak konusu olmuştu.

Öte yandan, "Dünya açık bir Dresden" sloganıyla PEGIDA gösterisine karşı eylem düzenlendi. Palaisplatz adlı meydanda toplanan çoğu solcu genç, müzik eşliğinde dans etti. Dresden polisi, eyleme yaklaşık 8 bin 500 kişinin katıldığını bildirdi. İki grubun birbirine yaklaşmaması için yoğun güvenlik önemlerinin alındığı gözlendi.

Yaklaşık 500 kişilik grup, 27 Ekim'de gösterilere başlamış, İslam ve göçmen karşıtı söylemleriyle desteğini artırmıştı. Grubun 5 Ocak'ta yaptığı gösteriye yaklaşık 18 bin kişi katılmıştı.

Dresden'de kentinde cumartesi günü Belediye Başkanı Helma Orosz ve Saksonya Eyaleti Başbakanı Stanislaw Tillich'in çağrısı üzerine ''Dresden ve Saksonya için - Dünyaya açıklık, insanlık ve diyalog için" sloganıyla düzenlenen gösteriye 35 bin kişi katılmıştı.