Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski, azledilmekten kıl payı kurtuldu.

Kuczynski'nin görevden alınması için parlamentoda yapılan oylamada, azil için gerekli 87 oya ulaşılamadı. Azil lehinde 79, aleyhte 19, çekimser 21 oy çıkarken 10 milletvekili oylamaya katılmadı.

Devlet Başkanı Kuczynski, oylamanın ardından Twitter'da "Yarın tarihimizde yeni bir dönem başlıyor, ülkemizin uzlaşma ve yeniden yapılanması süreci." mesajını paylaştı.

Kuczynski hakkında, 16 Aralık'ta, görevini kötüye kullandığı suçlamasıyla meclis soruşturması açılması yönünde önerge verilmişti.

Çok sayıda partiden milletvekilleri tarafından imzalanan ve kongreye sunulan önergede, Kuczynski, ülkeyi yönetecek "ahlaki yetkiden" yoksun olmakla itham edilmişti.

Kuczynski'nin merkez sağdaki Değişim İçin Perulular (PPK) partisinin 130 sandalyeli kongrede 18 üyesi bulunuyor.

Odebrecht'ten rüşvet almakla suçlanan Peru Devlet Başkanı, bu iddiaları yalanlayarak 2004-2007 yılları arasında Odebrecht'in, şahsına ait danışmanlık şirketine yaptığı ödemelerle ilişkisi olmadığını ve görevinden istifa etmeyeceğini açıklamıştı.

Danışmanlık şirketi Westfield Capital'e o dönemde Odebrecht'in öncülük ettiği konsorsiyumdan yaklaşık 800 bin dolar ödeme yapıldığı ortaya çıkmıştı.