İspanya'da üçüncü büyük siyasi parti olan sol görüşlü Podemos partisinin Meclis Dışişleri Komisyonu Sözcüsü Pablo Bustinduy, "Türkiye karşıtı değiliz. Tam tersine AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok daha iyi olmasını istiyoruz" dedi.

Madrid'de yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelen Bustinduy, sığınmacıların geri kabulü ve değişimiyle ilgili AB ve Türkiye arasında varılan mutabakata karşı yaptıkları eleştirilerde partisinin Türkiye ile ilgili söylediklerinin yanlış anlaşıldığını savundu.

Bustinduy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye güvenli bir ülke değil derken bunu sadece hukuki anlamda söyledik. Türk toplumu ya da Türkiye'nin içinde bulunduğu zorluklarla ilgili bir güvenden bahsetmiyoruz. Sığınma hakkı, sığınmacıların hukuki durumlarıyla ilgili konuştuk. Biz sığınmacılarla ilgili anlaşmanın AB'nin insan hakları değerlerine tamamen ters düştüğünü, Avrupa'nın en kötü kabuslarından birine neden olacağını savunuyoruz. Türkiye karşıtı değiliz. Tam tersine AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok daha iyi olmasını istiyoruz."